Søk i arkivet

Nå kan du by på minesveiperne

Nettauksjonen med to minesveipere er  i gang. De første budene er allerede lagt inn.

Norsk Megling & Auksjon har nå startet nettauksjonen over minesveipere.

– Vi har fått inn bud på begge båtene, hver av dem på 1,1 millioner kroner, sier daglig leder Morten Larsos ved Norsk Megling & Auksjon.

Nyprisen for disse to båtene er 400 millioner kroner per stykk. Startprisen var en krone.

Har du lyst på å legge inn et bud, men vet ikke helt hva du byr på ennå? I dag og i morgen, mellom klokken 10 og 14 er det visning på disse to båtene på Haakonsvern.

Minesveiperne ble bygget på begynnelsen av 90-tallet og var den gang marinens prestisjeprosjekt, spekket med høyteknologi. Men at båtene var blant verdens mest avanserte fartøy til tross, karriæren ble kort. Den ene minesveiperen, «KNM Glomma» er nesten ikke brukt, den har vært aktiv i 25 dager etter at den forlot verftet i 1997. Dårlig økonomi i Forsvaret gjorde at politikerne vedtok at Sjøforsvaret skulle kvitte seg med disse båtene. I stedet er båtene blitt brukt som reservedeler og fått fjernet blant annet motor og generator.  I salgsannonsen står det at båten har 40 køyer og at båten kan ha mange bruksområder, som havnekontor, pram, kontrollsenter, eller hva man måtte ønske.

Følg auksjonen her

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen