Hydrogenbåten er klar

Hydrogenbåten er klar

 I slutten av april presenterte Frauscher med flere den første båten hvis fremdrifte består utelukkende av hydrogen og elektromotorer, skriver nettstedet klikk.no

Publisert Sist oppdatert

I slutten av april sluttførte den østerrikske båtbyggeren Frauscher sammen med samarbeidspartnerne Fronius og Bitter et av kanskje båtverdens viktigste miljøprosjekt: Et 100 prosent miljøvennlig fremdriftssystem til frititsdsbruk.

Testturen ble foretatt med en Frauscher 600 Riviera som benytter rent hydrogen som drivstoff til elektromotoren. Dermed blir den like tilgjengelig som båter med konvensjonelle framdriftssystemer. Båt vil bli serieprodusert.

Frauscher 600 blir drevet av en elektromotor på 4 kW som får en rekkevidde på 80 km. Dette tilsvarer dette 5,4 hestekrefter og en rekkevidde på runt 44 nm. Dermed kan du stort sett forvente seilbåttempo. Prisen er så langt ikke klar.

Følg med på hva som skjer. Meld deg på Båtlivs nyhetsbrev

Prosjektet har mottatt støtte fra EU-programmet «Regionale Wettbewerbsfähigkeit 2007-2013», i tillegg til nasjonale myndigheter. Prosjektet ble for øvrig i sin tid startet av Fronius i Sattledt, som forsker mye på framtidens fornybare drivstoffkilder. Dette firmaet er ellers kjent for å produser batteriladere, sveisesystemer og solcelleteknologi.