Johs. Lunde vokser videre

Johs Lunde Marine Group skal selge Nimbus fra Sørlandet til Nordvestlandet. Gruppen vil bli ledende i Skandinavia.

Publisert Sist oppdatert

–    Johs Lunde Marine Group har inngått en samarbeidsavtale med Nimbus Boats AB som gir eksklusive salgsrettigheter for den norske vestkysten fra Kristiansand til Ålesund. Avtalen innebærer også en felles storsatsing på det norske markedet, heter det i en pressemelding fra Johs Lunde Marine Group.

–    Dette er et viktig steg for å bli skandinavias ledende båtforhandler, sier konsernsjef Roger Simmenes. Johs Lunde Marine Group har inngått en samarbeidsavtale med Nimbus Boats AB som gir eksklusive salgsrettigheter for den norske vestkysten fra Kristiansund til Ålesund. Avtalen innebærer også en felles storsatsing på det norske markedet.

Ledende

–    Vår ambisjon er at Johs Lunde Marine skal bli en ledende leverandør innen fritidsbåtmarkedet i Skandinavia, og samarbeidsavtalen med Nimbus er et ledd i denne strategien. Samarbeidsavtalen styrker vår posisjon som merkevareleverandør, og vi er på god vei til å etablere oss som en av de største båtforhandlerne i Norden med en omsetning i 2008 på 750 millioner krone, sier Simmenes.

Princess og Askeladden

Johs Lunde Marine Group er eneimportør av Princess i størstedelen av den skandinaviske regionen og forhandler i tillegg en rekke andre kjente merker. Johs Lunde Marine Group er også største forhandler av Askeladden og Uttern. Gjennom Norsk/Nordisk Båtsenter er selskapet strategisk lokalisert på syv ulike nøkkelplasser i Norge, Sverige og Danmark.

– Johs Lunde er den perfekte partneren for oss med sine mange marinaer og lange erfaring i bransjen, seir admnistrerende direktør Magnus Andersson i Nimbus Boats. – Vestlandet i Norge har historisk sett vært som et annet hjemmemarked for Nimbus. Gøteborg og Bergen er vennskapsbyer og det er derfor ekstra morsomt at vi nå er tilbake med full tyngde her, legger han til.

Paragon

Nimbus investerte nylig i en ny fabrikk i Mariestad, Sverige, og kjøpte den finske produsenten Paragon. Nimbus eksporterer 65 prosent av sin produksjon, i første rekke til Tyskland, Nederland og Frankrike. Nå skal det satses mer på Norge og Vestlandet, sammen med Johs Lunde Marine Group.