Søk i arkivet

Atlantis-havariet: Brannen startet i kokeapparatet

Helgens voldsomme båtbrann i Tønsberg ble trolig forårsaket av et spritfyrt kokepparat.

En Atlantis 42 til over fire millioner kroner ble totalskadet på selveste jomfruturen i den voldsomme brannen, men ingen personer kom til skade i havariet.

Eieren sier til Tønsberg Blad at brannen trolig startet i et kombinert strøm- og spritdrevet kokeapparat familien hadde fått tilleggsmontert på dekk.
– Vi lå i Tønsberg og ventet på broåpning klokken 14, fikk lyst på en kopp kaffe og brukte spritapparatet for ikke å lage bråk med 220 volt generator, sier mannen til avisen.

På vei utover valgte familien å stenge av apparatet grunnet sjøgang, og oppdaget da at det hadde tatt fyr i båten. Brannen på dekk var tilsynelatende raskt slukket, men straks etter gikk brannalarmen under dekk. Det var full fyr i taket på badet, og brannen var da ute av kontroll. Familien hadde ikke noe annet valg enn å straks evakuere millionbåten.

– Det brant bak ryggen min da jeg skulle kutte fortøyningene til lettbåten etter å ha fått barnebarn, datter og kona ombord i lettbåten, sier Svelvik-mannen til Tønsberg Blad.

Båten var fullforsikret og lokale forurensningsproblemer er under kontroll, melder lokalavisen på sine nettsider.


Se video fra den dramatiske brannen på tb.no her

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen