Søk i arkivet

Scandinavien 260 er en av båtene Yacht Marine har solgt. Denne modellen fikk god omtale i en Båtliv-test, men andre båter fra selskapet har skapt mye trøbbel for kundene.
Scandinavien 260 er en av båtene Yacht Marine har solgt. Denne modellen fikk god omtale i en Båtliv-test, men andre båter fra selskapet har skapt mye trøbbel for kundene.

Omstridt bergensfirma konkurs

Mandag ble det åpnet konkurs i omstridte Yacht Marine på Søreide i Bergen.

Selskapet, som har solgt båter fra Aicon, Broom, Fjord, Adventurer og Scandinavien har fått mye medieomtale fordi lokale kjendiser som kaffeprodusent og tidligere bergensordfører Herman Friele offentlig har stått fram som misfornøyde kunder.

Også på nettfora som baatplassen.no har det vært mange, rødglødende debatter om selskapets forretningspraksis, særlig i forbindelse med salget av de kinesiskbyggete Scandinavien- og Adventurer seriene.

På bedriftens egen hjemmeside, som ennå er aktiv, opplyses det i dag ikke noe om salg av Scandinavien-modeller, men den nye Adventure 410E ble senest vist på årets første båtmesse i Arenum Bergen.

Daglig leder Trond Ristesund har flere ganger vært nødt til å møte misfornøyde kunder i retten. En av disse rettsakene endte ifølge Bergensavisen med at Ristesund sa til kunden at selskapet ville gå konkurs om han skulle betale erstatningssummen. Han fikk dermed presset frem et forlik.

Avisen skriver også at gjelden i selskapet er elleve millioner kroner. Verdiene er anslått til maksimalt 6,8 millioner kroner, og det er dermed lite sannsynlig at kreditorer uten pant i eiendeler kan hente noe som helst fra konkursboet.

Hovedbildet: Yacht Marines egen modell, Adventurer 410 E. Foto: yachtmarine.no

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen