Finnene viser småbåter

Finske småbåter under 6,5 meter er samlet på en av Finlands 189-tusen innsjøer for prøvekjøring av båtjournalister fra hele verden.

Publisert Sist oppdatert

Finland er en stormakt i småbåtproduksjon. For tredje gang arrangeres Finnboat Small Boats Floating Show. Arrangøren er bransjeorganisasjonen Finnboat, som også annet hvert år arrangerer en et tilsvarende presentasjonsarrangement for større finske båter. Båtjournalister fra 12 forskjellige land skal de neste dagene leke seg med 38 småbåter på Tyrväntö. Blant de 38 båtene finner vi også noen nyheter, blant annet Silver Shark DC 580 som ble prøvekjørt for første gang tirsdag ettermiddag. Silver Shark DC 580 kommer på markedet i 2010 og vi kan allerede slå fast at dette er en båt vi kan glede oss til. Med en 115 hestekrefters Mercury på hekken fikk vi den opp i nærmere 39 knop og til tross for at det er en prototype var aluminiumsbåten så å si fri for ulyder. Båtliv kommer tilbake med mer om denne nye daycruiseren.

Sammen med Norge og New Zealand er Finland et av landene med flest båter per innbygger i verden, med mer enn 740.000 privateide båter, fordelt på 39.000 kilometer kystlinje og 189.000 innsjøer. Finland eksporterer 65 prosent av båtene som produseres.

Blant de andre som i disse dager viser båtene sine for pressen på Tyrväntö er AMT, Bella, Aquador, Finnmaster, Buster, Kaisla, Yamarin, Rönqvist, Meri-Palta. Suv, MV og Terhi.

 

Finnene viser småbåter
Finnene viser småbåter