Buster
Bella
Finnmaster

Finske småhytter

Vi er i andre dag av finnenes småbåtpresentasjon. I dag har vi prøvd små finske hyttebåter.

Publisert Sist oppdatert

Busters XXL AWC kjenner vi allerede godt i det norske markedet. Til seinsommeren kommer AMT 200 Cabin, vi får en nyere utgave av Bella 580 Cabin og vi har Finnmaster 61 Cabin.

Dette er fire praktiske båter som gir en noe lenger båtsesong, til dels overnattingsplass og enkelte av dem med gode praktiske løsninger. Ikke minst er den god å ha regntunge sommerdager.

Buster XXL AWC overrasket til lanseringen for to år siden med en kabin med panoramautsikt. Av de andre alternativene er det her AMT 200 C som kommer med en sjøutsikt fra kabinen som kan sammenlignes. Ingen av båtene kan skryte av særlig uteplass akter. Alle båtene, bortsett fra Busteren har åpen løsning i baugen, hvor passasjerene kan få litt vind i håret. Vi kommer tilbake med en mer omfattende sammenligning av disse fire kabinbåtene i bladutgaven.

Båtliv har også kjørt nyheten Yamarin 61 Center Console, og i kjent Yamarin-stil leveres også her en båt med pur kjøreglede. I Tyrväntö stiller Yamarin 61 CC med to forskjellige motorer, en med en 115 hester på hekken og en annen med 150 hestekrefter. Vi prøver begge alternativene, og det er i overkant av ti knop som skiller disse to motoralternativene, og med et fartspotensiale på rundt 36 knop vil vi tro at 115-hesteren blir det vi kommer til å se mest av i norske farvann.