Hans-Christian Grande i Belamarin har stor tro på at Raymarine overlever som en av verdens ledende produsent av marine elektronikk.

Raymarine sliter

Den internasjonale elektronikkgiganten Raymarine kjemper nå for sitt videre liv, men den norske importøren er overbevist om at Raymarine klarer seg.

Publisert Sist oppdatert

Enten må Raymarine skaffe flere penger, eller de må vurdere et salg til en av konkurrentene, melder International Boating Industry.

Analytiker mener Navico eller Garmin kan være potensielle kjøpere av Raymarine. Problemet er at også de sliter med dårlige tall, ifølge IBI-news. Meglere som har vurdert salgspotensialet til Raymarine mener merket står sterkt, men at det likevel vil dreie seg om et billigsalg i og med at gjeldsbyrden er så stor.

Raymarine har en netto gjeld på en milliard norske kroner. Aksjene ble notert til litt under to kroner på Londonbørsen i går. Salget har stupt i flere markeder, og valutaen har skapt problemer for den engelske produsenten av maritim elektronikk.

Det er gjort store grep for å spare penger. Flere av deres store kunder er gått konkurs, og man prøver å kvitte seg med store varelagre. Den engelske ledelsen er nå i forhandlinger med banken om hjelp, men sier de beveger seg på grensen av det banken er villig til å bidra med videre.

–Jeg vet det er gjort mange grep for å rette opp i økonomien. Dette gjelder jo hele bransjen. Krise i båtbyggingen både her hjemme og internasjonalt har gitt ordresvikt. Vi opplever likevel positive tall ute hos våre forhandlere, og jeg har stor tro på at Raymarine overlever dette, sier daglig leder Hans-Christian Grande i Belamarin som er importør i Norge.