Viksund konkurs

Båtprodusenten Viksund har tatt veien til skifteretten etter lange forhandlinger om utbetaling av lønninger til de femti ansatte.

Publisert Sist oppdatert

Bergens Tidendes nettavis skriver i dag at båtprodusenten Viksund på Askøy ved Bergen har gått til skifteretten. -    Det har pågått lønnsforhandlinger i fire-fem måneder. Advokaten har ikke greid å finne løsninger, og da er det bare konkurs igjen, sier Bjarne Lavik, organisasjonsarbeider i Fagforbundet for industri og energi til bt.no.

Båtliv skrev i fjor høst at Viksund i 2007 hadde snaue 54 millioner kroner i gjeld, og kun en drøy million kroner i egenkapital.

Les: Viksund sliter med gjeld

To millioner utestående

Før jul ble de ansatte permittert. Nå venter de på svar om de får utbetalt feriepengene i tide.

- Det er utestående to millioner kroner. Det er ganske alvorlig og knallhardt for de ansatte. Problemet med Lønnsgarantifondet er den lange behandlingstiden. Det går i hvert fall tre måneder, kanskje et halvt år, før de får penger. Da er spørsmålet om banken stiller opp på en eller annen måte, sier Lavik. Til bt.no.

Hardt rammet

Askøy har i hvert fall det tredobbelte av landets arbeidsledighet på tre prosent. Det er i alle fall 800 arbeidsledige, og en god del av dem kommer fra plastbåtindustrien, skriver bt.no

Over helgen blir det oppnevnt bobestyrer. Viksund Båt hadde i 2007 en omsetning på 106 millioner kroner.

Daglig leder i Viksund Båt, Rune Viksund, ønsker ikke å kommentere konkursen.