Og to bad
Tre lugarer
Badeplattformen er innbydende
Se etter Båtliv-båten i sommer og få vinnerlodd
Pål Stensrud viser maskinrommet
Royaler 42 er et lite skip
Innvendig styreposisjon og nedgang til lugarene
Flybridgen er enorm
Vi kaster loss fra Paddehavet i Oslo
Hans Peter Kayser gjør klar til sommertokt

Båtliv på sommertokt

Første uke med Båtlivs sommerturné er snart over. Her er Båtlivs sommerturnébåt for de neste to ukene.

Publisert Sist oppdatert

Foto bilde over: Mathias Pedersen, Båtens Verden.

Båtliv reiser i sommer langs kysten og hilser på lesere, samler historier, og tester båter. Vi har vært underveis i to uker allerede. Først i Trøndelag og på kysten av Møre, og andre uke fra svenskekysten, Hvaler og innover Oslofjorden.

Tre dekk

Nå går turen nedover Sørlandet og videre vestover til Stavanger. Vår testbåt er trawleren Royaler 42 Pilothouse. Dette er en båt med stor boflate fordelt på tre dekk. Det er vestlandsbedriften W-Yachts AS som tar båten til Norge. De er fra før av forhandler for Clipper, som er kinaproduserte båter som holder lav pris og lavt forbruk.

Båten veier 20 tonn og byr på tre store kabiner, to bad, en stor bysse og to salonger. Flybridgen er enorm, og det er lett å bevege seg rundt båten takket være de brede dollbordene rundt hele dekket.

Stavern

Første etappe på denne turen av Båtlivs sommertokt går til Horten i morgen (søndag 5. juli) og deretter til Stavern mandag og så videre sørvestover til Kragerø, Risør og Arendal, for å nevne noen av havnene vi anløper. Underveis hilser vi på båtfolk og  deler ut blader og lodd hvor man kan vinne båtutstyr.

– Båtlivs visjon er å være båtfolkets beste venn. Da må vi ut og møte våre venner på sjøen, lytte til hva de har å fortelle og dele ut hyggelige hilsener. Vi gleder oss veldig til å legge ut på tokt og møte båtfolk, og til å få testet denne nye båten. Dette er drømmejobben, sier ansvarlig redaktør Ole Henrik Nissen-Lie i Båtliv.

Sommerbilder

Du kan også dele dine sommeropplevelser med Båtlivs lesere. Send bilder fra mobiltelefonen til 2077 med emneord batliv, så legges bildene automatisk ut på nettsidene til Båtliv. Det koster ingenting fra vår side, og du betaler kun tellerskrittene til mobiloperatøren for å legge ut sommer bilder på batliv.no.

Testen av Royaler 42 Pilothouse vil bli publisert i Båtliv 7, som er i salg fra begynnelsen av september.