«Eclipse» blir verdens største og mest elegante superyacht. I dag ble den sjøsatt ved verftet i Hamburg.

Verdens største yacht sjøsatt

I dag sjøsettes verdens største superyacht ved Blohm & Voss skipsverft i Hamburg. Det 170 m lange fartøyet er bestilt av den russiske milliardæren Roman Abramovich. Han betaler 300 mill. euro (NOK 2,7 milliarder).  

Publisert Sist oppdatert

Nybygget, som ble sjøsatt i dag i Hamburg og kan smykke seg med tittelen «verdens største og dyreste private superyacht», skal brukes av Abramovich og hans venninne Daria Schukowa under World Cup i Syd-Afrika neste år. Skipet skal nå få siste finpuss på innredning og alt det avanserte navigasjons- og kommunikasjonsutstyret før den søkkrike russeren overtar kommandoen og legger ut på jomfruturen sent i år eller tidlig neste år. 

Skuta er tegnet av Terence Disdale og måler 13.000 br.reg. tonn.  Det er plass til 24 gjester om bord og et mannskap på hele 70 personer. Toppfarten er beregnet til 33 knop, mens normal cruisefart oppgis til 22 knop. Med sine 170 meters lengde er fartøyet lenger enn Dubai-sjeiken Mohammed bin Rashids 530 fots «Dubai», som hittil regnes som verdens største privatyacht.

I tillegg til all innvendig luksusutrustning, og innvendig og utvendig svømnmebasseng, er båten utstyrt med militært rakettforsvar som skal gjøre seilasen trygg for oligarken. Rundt eierens dekk og master suite er skipet utstyrt med skuddsikre plater og vinduer. Det finnes også en undervannsbåt om bord som kan dykke til 55 meters dyp og gi obligarken et rømmingsalternativ i tillegg til lettbåtene og skipets helikopter.

Roman Abramovich er allerede eier av tre andre superyachts; den 377 fot store «Pelorus», «Ecstasea» på 282 fot og «Sussurro» på 160 fot. Båtene skal ha en samlet verdi på over 500 mill. euro (4,5 milliarder NOK) og koster i årlig vedlikehold rundt 50 mill. euro!