Flexiteek vant patent-strid i USA

Flexiteek vant patent-strid i USA

En fersk tingrettsdom i Florida slår fast at PlasTEAK og PlasDECKs markedføring av syntetiske båtdekk bryter den norske produsenten Flexiteeks patentrettigheter.

Publisert Sist oppdatert

Flexiteek har hatt stor suksess med sine naturtro, syntetiske teakdekk, og med denne dommen er to av firmaets konkurrenter avskåret fra å markedsføre sine dekk både på det amerikanske markedet - og for «alle PlasDECKs distributører og montører globalt».

Ifølge en melding på Flexiteeks hjemmesider har sakens kjerne vært United States Patent # 6,895,881. Konkurrentene mente at Flexiteek ikke eide dette pantentet, men tingretten har kommet til stikk motsatt resultat. Istedet for å tillate konkurrentene å markedsføre sine dekk, har retten istedet utvidet pantentes dekningsområde til å gjelde alle potensielle patentbrudd.

Dommen fra Florida er den andre patentrettighetsseieren for Flexiteek i år. I vår vant selskapet en kamp mot konkurrentene i EPO (European Patent Office). Flexiteek uttalte da at avgjørelsen styrket selskapets stilling som opprinnelig, global patentholder for denne typen syntetiske dekkplater, noe den nye dommen altså gir nordmennene medhold i.

Bildet: Daglig leder i Flexiteek, Svein E. Abrahamsen på Mets-utstillingen i 2007.