Askøy kommune kan likevel kjøpe Viksund-bygget

Askøy kommune kan likevel kjøpe Viksund-bygget

Viksund Båt AS gikk konkurs i forrige uke. En av redningsplankene som da sviktet var et mulig salg av fabrikkbygningen til Askøy kommune. Nå ser det likevel ut til at kommunen vurderer kjøp.

Publisert Sist oppdatert

– Vi er interessert, som det heter på godt norsk, sier ordfører Knut Hanselmann (Frp) til lokalavisen Askøyværingen.

Kommunens rådmann har fått fullmakt til å innlede forhandlinger om kjøp av bygget, som ligger like ved et verneverdig, gammelt havne- og industrimiljø i Strusshamn. Kommunen vedtok tidligere i sommer betydelige oppkjøp i «Havna», og i den sammenheng har lokale krefter sett for seg at fabrikken kunne bli et nytt kulturhus for den raskt voksende kommunen.

Ifølge Askøyværingen har kommunen kommet med et tilbud, men ordføreren vil ikke sin noe om prisen eller om det er andre interessenter inne i bildet.

Eiendommen er i dag naturlig nok regulert til næringsformål, men om det blir kultur eller næring i Viksund-fabrikken er helt usikkert.

- Det viktige er å unngå at det komme støyende, forurensende virksomhet der. Det handler om å sikre seg et område. Kirken, Havna og de andre gamle bygningene ligger jo der, sier Knut Hanselmann.