Klassiske linjer i moderne design kjennetegner nye «Da Vinci 30» som lanseres på høstens båtmesser.

Da Vinci 30 - klassisk retro fra Nederland

Klassiske linjer fra 1920 og ’30-årene er inne igjen i Nederland. Da Vinci Yachts kommer i høst med en spennende, ny 30-foter på Hiswamessen.  

Publisert Sist oppdatert

Det er det kjente designselskapet Vripack som har tegnet alle Da Vincis motorbåter i klassisk retrostil. I tillegg til de tre eksisterende modellene fra verftet i Sneek på 29, 32 og 34 fot, kommer introduserer verftet i høst en helt ny 30-foter, «Da Vinci 30»,  på den store båtmessen i Hiswa. Senere følger en 38-foter i samme stil.

Nyheten skiller seg fra de tidligere modellene med et nytt design, selv om det fortsatt bærer preg av en tydelig retrostil. Båten er utstyrt med pantry, eget toalett med dusj og fire permanente køyer. Cockpiten er selvlensende og har en U-benk med god plass. Det er plass til to på benken ved førerplassen og dashbordet.

Da Vinci 30 har en 190 hesters Volvo-Penta som standard, men kan også leveres med en større diesel eller to motorer. Toppfarten varier mellom 20 og 40 knop avhengig av motorvalget. Båten leveres også ellers med forskjellige utstyrspakker som gjør det mulig å få en båt som tilfredsstiller den enkeltes smak og krav. I standardutførelse koster båten 129.000 euro (vel 1 mill. kroner) inkludert nederlandsk mva.

Noen data: loa 8,9 m, bredde 3 m, dypgående 0,45 m, depl. 4,2 tonn, informasjon: www.davinciyachts.com