TB525 og 425.
TB385, med jockeysal.
TB 275.

Ny rib-serie lanseres i Norge

Drøbak-firmaet Bliksvær AS introduserer nå et nytt merke på det norske rib-markedet: Kinesiske TB RIB.

Publisert Sist oppdatert

TB-båtene går fra 245 cm og helt opp til ni meter og prisene starter på kr. 11.000,- for den minste modellen. Den litt større TB RIB275 koster kr. 12.500,-.Begge de små RIB-ene leveres med årer, reparasjonssett og pumpe. Luftventilene er da samme som på de store modellene, skriver Bliksvær i en pressemelding.

I mellomskiktet er det en rekke modeller; 3,85 meter, 4,25 meter, 5,25 meter (bildet øverst) og den nye 6,35 meters-modellen. RIB385 leveres med jockeysal og konsoll, mens storebror TB RIB900 kun tas inn på bestilling.

Modellene skal være utførlig testet i norske farvann med gode resultater, og båtene kan utstyres etter ønske med plottere, VHF, fast drivstofftank, ekkolodd, forskjellige motorvarianter - og alt annet nødvendig utstyr. Komponentene kan også leveres for selvmontering for den som vil høvle budsjettet litt.

TB-båtene bygges i det sørlige Kina, og fabrikken leverer i dag båter til Italia, Spania, Nederland og Finnland, foruten Norge og Sverige. TB selges også i Sør-Amerika, østen og Australia.

Duken til tubene er fra franske Orca, og mye av det fabrikksmonterte utstyret er ifølge importøren levert av kjente europeiske og amerikanske produsenter.