Williams med ny jetrib

Williams med ny jetrib

Williams regnes som en av verdens beste på JetRIBer. Nå vokser de enda en størrelse og lanserer sin første båt over fem meter, - med dieselmotor!

Publisert Sist oppdatert

Håndbygde Williams Turbojet 505D har fått mange nye tekniske løsninger. Den er den første RIB I sin størrelse som er utstyrt med Yanmars 110 hk diesel. De mindre vannjetRIBene fra denne produsenten har langt større toppfart, men 35 knop er mer enn nok på en 17 fots båt.

Det er også utviklet et nytt vannjetsystem til denne utgaven. Dette skal gi bedre manøvreringsegenskaper i lav fart. Det er også satt inn et nytt reverssystem som skal gjøre båten mer kontrollerbar med vannjet. Eksosen er sluset til midt under båten, dette gjør at støyen er kraftig redusert.

Den er gjort mer barnevennlig ved at de bevegelige armlenene på setet foran føreren legger seg rundt barnet og danner en sikkerhetskrybbe, I følge produsentens egne opplysninger.

Williams er ikke kjent for å gå på kompromiss med noe. Båten er rikt utstyrt og i alle stuerom er det tilpassede bager som kan taes ut med innholdet.

Lende: 505m

Bredde: 2.00m

Dyptgående: 1.05m

Vekt: 685kg

Passasjerer: 7

Bensintank: 95 liter

Fart: 35 knop

Antall luftkammer: Seks kammer