Mange hederspriser på Trebåtfestivalen

Mange hederspriser på Trebåtfestivalen

Juryen hadde mye å velge mellom da årets priser til utstillerne på Trebåtfestivalen ble delt ut igår. I alt ble syv priser tildelt fortjente vinnere.

Publisert Sist oppdatert

Store bildet: Årets privatrestaurerte seilbåt: 10-meteren ”Mosk”, eier Christian Gude.

Årets båt ble sjekta ”Carmen” bygget av Sandøy Trebåtbyggeri, og Steinar Lund var tilstede for å motta prisen på vegne av båtbyggeriet.

Årets båt tildeles alltid en nybygget trebåt, og juryformann Atle Knutsen kunne fortelle at en hadde mange gode kandidater. – Årets prisvinner mottar prisen fordi han har bygget en praktisk bruksbåt i tradisjonell teknikk og utførelse tilpasset vår tids behov for rekreasjon. Båten bygger på den tradisjonelle åpne sørnorske bruksbåten som stammer fra seilsjekta og som ble tilpasset motordrift. Gjennom å bygge slike båter tar samtidig båtbyggeren var e på håndverksteknikker, materialkunnskap og kultur som er i ferd med å forvinne. Det er ikke en selvfølge at det bygges slike båter i dag, heter det blant annet i juryens begrunnelse.

Årets privatrestaurerte motorbåt: ”Sex Appeal”, eier Gregor Olsen.

Årets verftsrestaurerte motorbåt: Dampsjaluppen ”Stjernen”, restaurert av verftet Hansen & Arntsen.

Årets privatrestaurerte seilbåt: 10-meteren ”Mosk”, eier Christian Gude.

Årets verftsrestaurerte seilbåt: sandjakta ”Christiane”, eid av sjøspeiderne i Drammen. Restaurert av Risør Trebåtbyggeri og Moen Trebåtbyggeri.

Årets stand: Sollerudstranda skole

Årets best vedlikeholdte trebåt: stortumlaren «Sjörået», eier Torbjørn Andreasson