Snobbete taubåt
Snobbete taubåt
Snobbete taubåt
Snobbete taubåt
Snobbete taubåt
Snobbete taubåt
Snobbete taubåt
Snobbete taubåt

Snobbete taubåt

American Tug 41 er langt fra beregnet for oljete arbeidsdresser og skitne trosser. 

Publisert Sist oppdatert

Båten er fem fot lenger enn navnet tilsier. På den andre siden er drivstofforbruket imponerende lavt for 46-foteren som får norgespremiere under Båter i Sjøen.

Mye plass

Med nesten fem meter bredde og 14 meter lengde mener produsenten at American Tug 41 er blant de mest sjødyktige og økonomiske båtene i verden i sin størrelse. Det oppgis at den kun bruker 15 liter diesel i timen.

Båtliv testet i sommer Royaler Pilothouse 42 som vi kommer med en stor test av i neste nummer, som er i butikken 3. September, men vi kan røpe at denne 20 tonn tunge båten også imponerte med lavt drivstofforbruk. På strekningen Oslo til Stavanger hadde den et gjennomsnittsforbruk på 22 liter i timen.

En motor

American Tug veier nærmere 14 tonn, og den stikker litt dypere enn Royaleren. I tillegg til dyp kjøl har den store ror som skal gjøre den stabil i dårlig vær. 46-foteren er også utstyrt med en sju hestekrefters baugpropell. Båten leveres med en motor, og drivstoffmålingene som produsenten har gjort er med Volvo Penta D9 på 500 hestekrefter.

Velutstyrt

Innvendig har båten stor kommandobro som bør gi skipperen en følelse av å kjøre et lite skip. Produsenten har heller ikke spart på utgiftene med den store salongen hvor det også er en separat, ordentlig skipsbysse med ventilator. Er man villig til å bla opp litt ekstra er innebygget flatskjerm i salongen noe av ekstrautstyret.

Båten har to kabiner, begge med dobbelkøye, og begge med hvert sitt bad. Det er lagt til rette for at man skal kunne bo i båten over tid. Det er blant annet lagt til rette med vaskemaskin og tørketrommel. Med tanke på litt kaldere klima har den også vannvarmeanlegg med radiatorer.

Med American Tug 41 har verftet fått tre modeller. Fra før er American Tug 49 (53 fot) og American Tug 34 (39 fot). Den minste modellen ble stilt ut under Sjøen for Alle i år.

Følg med på hva som skjer. Meld deg på Båtlivs nyhetsbrev