Ny utstillingshall på 5000 kvm.
Nord West 390 fra 2005 for 3,5 mill svenske kroner

Satser sterkt på bruktbåt

Svenske Nord West satser nå på å pusse opp brukte båter så de blir gode som nye.

Publisert Sist oppdatert

Med en omsetning rundt 300 millioner kroner i året er Nord West blant de største forhandlerne av fritidsbåter i Skandinavia. Nord West har dette året åpnet en stor og permanent utstillingshall på Orust i Sverige.

Ny hall

Hallen er på hele 5000 kvadratmeter, og her finner publikum en rekke forskjellige motorbåter utstilt. Både nye og gamle.

- Vi satser nå sterkt på brukte båter, og skiller oss fra andre bruktbåtforhandlere ved at vi pusser opp og fornyer gamle båter. Nord West skal være kvalitet enten det er nye eller gamle båter, sier adminstrende direktør Benny Martinsson til Båtliv.

Martinsson forteller at Nord West hadde en vekst i bruktbåtsalget siste år på 20 prosent. Omsetningen av brukte båter lander på rundt 100-120 millioner kroner i år, anslår Martinsson. Han sier at bruktbåtsatsingen skal kompensere for det kraftige fallet i nybåtsalget som hele bransjen opplever. Dog er det slik at Nord West kun pusser opp og selger brukte båter for dem som kjøper båt igjen av Nord West.

Les også: Ny bruktbåtmesse

Norsk

En liten rusletur i den nye utstillingshallen viser at du kan få en Fairline 50 Squadron fra 1998 for 3,7 millioner svenske kroner, merverdiavgift inkludert. En Nidelv 725 Sport fra 2006 ligger til salgs for 950.000 svenske kroner, og en Nord West 390 D Fly fra 2002 ligger til salgs med norsk flagg på hekken for 2,9 millioner kroner.

Denne helgen er det "Öppna Varv" på øya Orust i Sverige, som ligger ca halvannen times kjøretur fra riksgrensen ved Svinesund. Øya Orust er et senter for båtbygging i Sverige. Her finner man utstilling av Hallberg-Rassy på Ellös, Malø i Kungsviken, Najad på Henån og Regina af Vindö og Nord West på Vindön fra og med i dag til og med søndag.

På nettsidene til Båtliv og vår søstersite Seilas vil du finne flere nyheter fra "Öppna Varv" i dagene som kommer.

Har du brukt båt eller brukt utstyr til salgs? Da kan du legge ut båt eller utstyr gratis til salgs på Båtlivs båtmarked her.

Skaff deg passord til å legge ut båter og utstyr for salg på Min Side her.