Ny bowrider
Ny bowrider
Ny bowrider
Ny bowrider

Ny bowrider

Grady-White har nylig etablert seg i Norge, og nå kommer de med en ny bowrider.

Publisert Sist oppdatert

Båten er 19 fot lang og 2,44 meter bred.

-    Det har vært stor etterspørsel etter en 19-foter i bowrider-klassen i USA. Vi synes dette virker spennende og tar følgelig båten inn til oss, sier Bjørn Jensen, partner i Grady-White Norge, i en pressemelding til Båtliv. Den norske forhandleren har allerede fem bowrider-varianter. Den minste på 18 fot, den største på hele 30 fot.

Grady-White Tournament 192, er navnet på den nye modellen. Maksimum utenbordsmotor er på 200 hk. Grady-White leverer båtene med Yamaha-motorer.

Historisk

Grady-White bygges i North Carolina i USA. Det familieeide selskapet har nær 50 års erfaring med å bygge havgående båter med lang rekkevidde. Båtene har først og fremst vært myntet på fiskeinteresserte som gjerne dro langt til havs for å fiske sverdfisk og blue marlin.

Men Grady-White har i tillegg til de havgående skjærgårdsjeepene satset stort på bowriders og kabinbåter. Også disse med tanke på fiske, men her har Grady-White utviklet konseptet til også å dekke det store familie- og fritidsmarkedet.

SeaV2

Styrken til båtene ligger i skrogkonstruksjonen.

- Norskekysten er eksponert, værforholdene er tidvis røffe og uberegnelige. Disse båtene er skapt for dette klimaet, sier marinbiolog og partner Pål Rud-Knudsen i Syncro Boats som selger Grady-White i Norge.

- Det Grady-White har klart å konstruere, er båter som skjærer sjøen på en behagelig måte. Skroget på båtene er unikt. De har en radikal V-form, hele 30 grader midtskips, sier Rud-Knudsen.

I tillegg er båtene meget stabile, det er her Grady-White har et unikt konsept. Skrogkonstruksjonen, det såkalte Hunt-skroget (SeaV2), er derfor også patentbeskyttet, skryter Rud-Knudsen.

Flyteevne

- Grady-Whites’ båtkonstruktører har hatt tre viktige mål for øyet: sikkerhet, sikkerhet, sikkerhet, og legger til:

Det finnes ingen båter på markedet med bedre flyteevne, båtene er usynkbare. Oppdriftselementer er litt større og sterkere enn de strengt tatt trenger å være. Alle 20-foterne og oppover er sikkerhets-klassifisert i klasse B. Det er det ikke mange andre merker som kan skryte av, sier en optimistisk Knut Jensen også han partner i Grady-White.

Jensen tror at båtene har et fortrinn ved at de er så allsidige.

- Båtene egner seg like godt til vannski- eller wakeboardkjøring, dykking eller til rene koseturer med familien.

Fakta

Tournament 192, bowrider

Lengde: 19,2 fot (5,84 meter).

Bredde: 2,44 meter.

Dybde cockpit: 0.64 meter.

Tykkelse skrog: 0,36 meter.

Maksimum motor: 200 hk.

Motoraksling: 0.64 meter.

Bensintank: 227 liter.

Leverandør: Syncro Boats.

Mer informasjon finner du på www.gradywhite.no.