Sov bedre om bord

Sov bedre om bord

Mange av oss ønsker å tilbringe mer tid om bord i båten. En forutsetning for det er at du sover godt. Vi har prøvd ArcoPurs herlige overmadrass som ga oss følelsen av å flyte på luft, selv om vi lå trygt forankret i en båt på vannet.

Publisert Sist oppdatert

Jo flere ganger vi snur og vender på oss om natten, er dette et utrykk for at  kroppen ikke helt klarer å justere seg til underlaget. Om bord i en båt prioriterer vi kanskje god søvn i enda mindre grad. Ofte fordi vi tror det skal være sånn, men som oftest fordi vi har for dårlige madrasser. Under årets båtustilling på Orust i Sverige møtte vi Håkan Näsholm fra Spine Sweden. Han representerte danske ArcoPur som hadde spesialisert seg på å formsy overmadrasser med en eksepsjonell herlig mykhet.

Vi har jo hørt om gel-materialer som former seg etter rumpa på sykkelsetet, nå skulle vi få prøve samme type trykkavlastning under hele kroppens tyngde. Det var herlig. Arcopurs madrasser er egentlig utviklet for folk med ryggsmerter og pasienter med trykk- og liggesår, og brukes på mange sykehus og sykehjem i flere av våre naboland.

Näsholm sier du kan få formsydd madrassen din akkurat som du vil. Enten kan du få laget en mal, eller du gjør det selv. Du kan velge i flere typer trekk, på vår prøvemadrass var det en type microfiber/chinchilla stoff som gjorde natten enda bedre. God søvn koster. Madrassene har en startpris på cirka 3300 svenske kroner for en standard sengemadrass med 90 cm bredde. Prisene for spesialmadrasser beregnes ut fra standardmadrassene, og prisene blir derfor bare veiledende. Sengen vi viser på bildet, med to madrasser, koster cirka 7500 kroner.

Hent flere opplysninger på: www.arcopur.se