VP med joystickstyring til drev
VP med joystickstyring til drev
VP med joystickstyring til drev

VP med joystickstyring til drev

For to år siden introduserte Mercruiser sitt AXIUS-system. Dette var en elektronisk styringsenhet beregnet på båter med drev. Nå kommer Volvo etter.

Publisert Sist oppdatert

Vi kalte for to år siden Mercruiser sitt AXIUS-system for en revolusjon. Nå kommer Volvo etter, og vi har vært i Sverige og testet deres utgave av systemet.

For tre år siden kom Volvo Penta med bransjens første joysticken, den gang introdusert i tilknytning til Volvos revolusjonerende IPS. Nå kommer altså samme funksjonene tilpasset standard drev.

Mange sliter med å legge til med båten. At Volvo-kunder nå får tilgang til dette styringssystemet gjør baugpropellen overflødig. Med joysticken innkoblet kjører du båten alle veier.

Vi fikk dette demonstrert av Benny Martinsson i Nord West, som hadde montert systemet på sin nye SportTop 370.

Systemet forutsetter selvfølgelig to motorer, for her handler det om at drevene da opereres uavhengig av hverandre, og at de derfor kan svinge eller skyve båten i akkurat den retningen du ønsker.

Har du spilt mye dataspill, blir båtkjøringen heretter en lek. Den kan monteres på både bensin og dieselmotorer. Det er fartsbergrensninger så lenge du kjører båten på dette systemet, og elektronikken sørger for at alt nullstiller seg når du slår av motorene.

Vi kan jo ikke lenger kalle dette en revolusjon, men for Volvos kunder blir dette et viktig og nødvendig supplement til kunder som ønsker enda mer og lettere kontroll over båten.