Askeladden med RIB

Askeladden overrasker med en ny båt i portofølgen: Askeladden Commuter 10 RIB!

Publisert Sist oppdatert

En pressemelding som nylig var sendt ut i anledning av Båter i Sjøen var det en av nyhetene som fikk oss til å sperre opp øynene. Var det en spøk? Produsenten som etter konkursen bedyret at de nå skulle satse på båter opptil 6,5 meter lanserer en RIB på ti meter.

Den nye båten lanseres allerede neste uke under Båter i Sjøen.

Nisjebåt

Den nye båten er ikke noe gjenbruk av tidligere skrog.

– Båten får et nytt skrog som er utviklet i samarbeid med fabrikken i Polen, mens overbygget vil ligne overbygget til Commuter 8, sier markedssjef Leif Bergås i Askeladden til Båtliv.

– Commuter 10 er en videreføring av Commutersegmentet. Hovedproduksjonen blir båter under sju meter. Dette blir en nisje, en støttefot, sier Bergås. Han bekrefter at båten er laget på tegninger som er ligget i skuffen i påvente av bedre økonomiske tider.

Satser proft

Han forteller videre at den nye RIB-en er tiltenkt det profesjonelle markedet. I tillegg sikter Askeladden seg inn mot det mest krevende fritidsbåtsmarkedet. Den første båten i produksjon går til fritidsmarkedet. Bergås røper at prislappen er 2,8 millioner kroner.

– Båten vil være god egnet til krevende bruk, som til dykking, for politi, ambulanse og havnevesen, sier Bergås.

Motoralternativer

Den første båten har dobbel motorinstallasjon med Volvo Penta.

– Commuter 10 RIB vil også kunne leveres med enkel motorinstallasjon og vannjet. Båten er godkjent for opptil 900 hestekrefter og vil kunne klare rundt 50 knop, sier Bergås.