HD Digital radar i lukket versjon

HD Digital radar i lukket versjon

De revolusjonære HD Digitale radarantennene fra Raymarine er ikke lenger forbeholdt de største båtene med store åpne antenner.

Publisert Sist oppdatert

Ytelsen og fordelene vil nå også være tilgjengelig også for mindre båter gjennom lanseringen av de nye HD digitale lukkede radarantennene. De nye HD Digital radarantennene leveres i de tradisjonelt mest populære og anvendbare størrelsene for fritidsbåter, 45 og 60 cm.

Nye egenskaper

Begge antennene har 4kW utgangseffekt for å sikre uovertruffen målfølging og billedoppløsning. Et problem med tradisjonell radar er at fartøysekko skjules under regnekko, dette unngår man med HD Digital.  Radarbildet til HD Digital presenteres i fem fargenivåer, hvor sterke båtekko vises klart under svakere ekko fra regn. 
HD Digital kommer også med ”Bird mode” for å hjelpe den ivrige fisker å finne fiskestimer ved å se fugleflokkene som følger disse. En annen ny egenskap er forbedring av målfølging av raske mål på korte avstander hvor antennen automatisk øker rotasjonshastigheten til 48 rpm.

Stråling og effekt

HD Digital radaren har høy utgangseffekt, men ved å sende dette i meget korte pulser vil strålingseffekten ikke overstige den du får fra en mobiltelefon. Dette gjør at du står fritt til å plassere antennen nær sagt hvor du vil. Du må selvsagt ta høyde for at den plasseres med fri sikt. En annen fordel ved å benytte korte, men kraftige pulser er at disse har egenskapen til å ”slå seg gjennom” både regn- og snøbyger og fortsatt gi et klart radarbilde av båter, bøyer og andre objekter på sjøen.

Dual-range

Ved å bruke det siste innen radar- og digital-teknologi kan radaren oppdage mål som er helt nære, men også fartøyer, land og nedbørsområder som befinner seg lengre vekk. En av fordelene med HD Digital er muligheten til å sende både med kort og lang puls samtidig. Dette gjør at man kan vise to radarbilder samtidig, ett for nære mål og ett for å gi et oversiktsbilde. Digitalteknologien gir også et nyansert radarbilde i farger som er enklere å forstå i tillegg til at bruken av radar forenkles.

Enkel tilkobling

All prosesseringen av radarbildet foregår oppe i selve antennen og informasjonen sendes fra antennen via SeaTalk hs nettverk. Det er dermed ikke lenger behov for en tykk og stiv radarkabel, kun en tynn nettverkskabel og strømtilførsel - med ekstern tilkobling. Dette forenkler monteringen og gjør at radarkabelen ikke lenger må strekkes helt frem til multifunksjonsskjermen, men til nærmeste tilknytningspunkt i SeaTalk hs datanettverket. De nye HD Digital antennene kan brukes på alle Raymarine multifunksjonsskjermer med SeaTalk hs.

De nye HD Digital antennene forventes leveringsklare desember 2009.

Pris er ikke fastsatt.

Les mer her