Princess 95 i farta
Pressebilde fra verftet
Utsikt fra salongen til messa
Sittegruppe i rederlugaren
Rederlugar med bad og salong
Gjestelugar med eget bad og garderobe
To trippelturbo V16-maskiner på 2400 hk hver seg
Bedre utstyrt enn Color Lines ferger
Skipper Vasshus på brua
Krystallglass i spesialskuffer
Nedfellbar 50 tommer fra Bang & Olufsen
Salong og hjemmekino
Salong på akterdekket
Trappen til flybridgen
Boblebad på flybridgen
Fast mannskap på fire
Høyt opp

Messas største båt

På Båter i sjøen kan publikum beskue Norges største private luksusyacht. Bli med Båtliv om bord på ‹Time Bandit›, som koster 65 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

‹Time Bandit› er en Princess 95 som er eid av Europris-arving Dag Høili. Princess-importør Johs Lunde Yachting har brukt båten til chartertrafikk i sommer. Nå stilles Norges største private yacht ut på utstillingen ‹Båter i sjøen› ved Sandvika i Oslofjorden.

Dette er så langt den største båten det engelske verftet har bygget og det er den eneste i Skandinavia, sier Ole Andreas Vasshus til Båtliv.  Han leder en fast besetning på fire personer om bord på den luksuriøse båten. I sommer har han kjørt charterturer på Vestlandet med folk fra ulike nasjoner. En del kveldsturer med firmaer har det også blitt.

Trippelturbo

Vasshus forteller at det koster 400.000 kroner uka å leie båten, som Dag Høili skal ha gitt 65 millioner kroner, ifølge Finansavisen. Årlige driftsutgifter for denne båten ligger et sted mellom tre og seks millioner kroner.

Den 95-fot lange Princessen er utstyrt med to V16 MTU-maskiner med trippel turbo på 2400 hestekrefter hver seg. Drivstofforbruk på marsjfart rundt 22 knop er på intet mindre enn 700 liter diesel i timen. Med dagens dieselpris utgjør drivstoffkostnadene med andre ord rundt 8000 kroner i timen. I 10-12 knops fart faller imidlertid forbruket helt ned på 80 liter i timen, sier Vasshus.

Få de siste båtnyhetene på e-post hver fredag. Meld deg på Båtlivs nyhetsbrev

Blanklakkert

‹Time Bandit› har tre lugarer med dobbeltkøyer og en med to enkeltkøyer. Alle lugarene har eget bad med dusj og toalett og dessuten såkalte ‹walk-in-closets›.  Båten er innredet i blanklakkert, mørkt kirsebærtre. Den er full av luksus som eget boblebad på flybridgen, elektrisk soltak, og to griller. I salongen på hoveddekket er det store sofaer, en 50-tommers TV fra Bang & Olufsen, spisestue med plass til tolv personer, og en bysse i stil med resten av interiøret.

Vasshus viser stolt Båtliv rundt på brua i den fornemme briten. Her er alt tenkelig utstyr innen navigasjonsutstyr og kontrollpaneler. – Kapteinen på Color Line var på besøk her om dagen. Han sa da at han vi er bedre utstyrt enn danskebåten, sier Vasshus.

105-foter

Den norske Princess-importøren Johs Lunde har ikke latt seg skremme av finanskrisen. – Neste gang kommer vi til messen med en 105-foter, sier Vasshus, som er fast ansatt som kaptein på selskapets båter. Tidligere har han ført ferger og nyttefartøyer langs norskekysten.

– Jeg har lært meg litt russisk fra mannskaper om bord på skipene jeg har ført. Det er nyttig nå som jeg er kaptein på denne båten, for vi har chartergjester fra Russland som kommer igjen hvert år, sier han.

Se videoklipp av båten her.