Lett metallnyhet på messa
Lett metallnyhet på messa
Lett metallnyhet på messa
Lett metallnyhet på messa

Lett metallnyhet på messa

BÅTER I SJØEN: Bare en snau uke etter at finske Fiskars offentliggjorde sin nye generasjon av bestselgeren Buster L, finner vi den ved brygga i Sandvika.

Publisert Sist oppdatert

Finske Fiskars som produserer langt mer enn sakser og kniver, legger ikke skjul på at Busster L har vært den mest populære båtmodellen i de nordiske landene. I 15 år har den vært i produksjon, og vi ser den vel stort sett i de fleste båthavner i Norge. Produsentens avdeling for forskning og utvikling fikk en krevende jobb da de skulle gi denne bestselgeren et nytt skrog. Den har i tillegg fått modernisert sin ergonomi og struktur.

Litt større

Dimensjonene er nesten det samme som forgjengeren, det er bare noen centimeter som skiller. Innvendig er den 15 centimeter bredere og i lengden er den 14 centimeter lenger. Dette gir også utslag i vekten, men ikke med mer enn 24 kilo, med sin ekt på 465 kilo.

Båten som står på messa har to konsoller, men den kan også leveres med en konsoll. Fordelen med to konsoller er at flere får ly. Åpningen mellom konsollene kan lukkes med en dør som er tilgjengelig som ekstrautstyr.

Fleksibel

En praktisk detalj som Buster har fått på deres siste modeller er layout-fleksibiliteten.  På fordekket er det i båten som står på messa to sitteplasser, eller rettere sagt putekasser. Disse er enkle å feste til dørken, og kan dermed også lett fjernes om man trenger dørkplassen til for eksempel transport. Disse kassene gir i tillegg til sitteplassen også god stueplass. Tilsvarende er gjort med aktsersetet, så ønskes dørkplassen ved siden av førersetet kan boksen som gir sitteplass for to også fjenes. Dette gir gode fordeler om man velger modellen med enkel konsoll og for eksempel skal bruke båten til fritidsfiske. Prisen på enkel konsoll starter på 172.200 kroner med en 40 hestekrefters Yamaha. Dobbel konsoll med samme motor er 3900 kroner dyrere.

Få de siste båtnyhetene på e-post hver fredag. Meld deg på Båtlivs nyhetsbrev

Teknisk data for nye Buster L (grunnleggende informasjon om den gamle modellen vises i parentes)

Lengde: 5,04 m (4,90)

Bredde: 1,98m (1,97)

Tørrvekt (versjon med enkel konsoll): 362kg (338)

Anbefalt motor: 30-50 hk

Kapasitet: 6 personer eller 465 kg