Båtratt fra Helgeland

Han har bygget Gussi-navnet til å bli en av Skandinavias ledende produsenter av skreddersydde instrumentpaneler og innredningsdetaljer til båt. Mest kjent er han likevel for sine båtratt. 

Publisert Sist oppdatert

Bak det italiensk-klingende Gussi Marine Products skjuler det seg en helnorsk helgelending ved navn Erik Gustavsen. I 25 år har han drevet produksjon av ratt til bil og båt. I dag leverer han båtratt til 150 av verdens mest kjente båtprodusenter, og har åpnet en egen avdeling i Italia med fem ansatte. På hovedkontoret i Udevalla jobber det 10 personer. Erik GUSSI Gustavsen er stor på rattprduksjon, og han har nettopp utviklet en ny generasjon ”snapp on ratt” som bygger mindre enn tidligere modeller, og som løsnes fra selve bosset med en enkel klemring.

I tillegg til ratt i alle regnbuens farger og former, har han utviklet skreddersydde instrumentpaneler i alt fra ABC plast til karbon og syrefast. Hans vippebrytere er legendariske og brukes i dag av forsvaret i blant annet tanks. Når Nidelv utviklet sin røde 780 sport ble det Gussi som fikk jobben med å lage detaljer til instrumentpanelet.

De driver også med lasergraveringer, så du kan få lagt inn navn og nummer om ønskelig på instrumentpanelet. Litt kjekt om du føler at du selv har designet noe du er fornøyd med. For en av de tingene du kan få hjelp med hos Gussi, er å få tilskjært egen ideer til instrumentpanel. Bård Eker og Hydrolift bruker Gussis tjenester når de skal få spesiallaget graveringer.

Se mer på: http://gussi.jetshop.se/