Viksund Smallboats oppgraderer kabin-båt
Viksund Smallboats oppgraderer kabin-båt
Viksund Smallboats oppgraderer kabin-båt

Viksund Smallboats oppgraderer kabin-båt

Den lukkede kabinutgaven av Viksund 635 fikk bare et halvt år på markedet før fabrikken nå reintroduserer modellen i forlenget utgave som Viksund V-700.

Publisert Sist oppdatert

- Ja, det stemmer, vi har videreutviklet V-635 til V-700, og både dekkplass og stuemuligheter er forbedret, sier Rune Heide ved Viksund Smallboats.

Oppgraderingen er velkommen. Da Båtlivs journalist tok en kikk på 635 i mai var det den noe knappe dekksplassen som trakk ned på en ellers fin båt. Vi hadde da foretrukket en løsning med noe mindre kabin og større dekk - og valgte istedet Beneteau 650 som favoritt i klassen.

Utfra bildene og de tekniske dataene vil den nye modellen gi kunden både i pose og sekk, selv om båten mangler en knapp fot for å kunne kalles en ekte sjumeter. Den romslige, meget lyse kabinen er beholdt fra 635, og det forlengete dekket bør fungere bra for fiske og friluftliv. Som følge av det aldrende, men sjøsikre og lettdrevne With-20 baserte skroget er båten noe smalere enn de polsk/franske konkurrentene - men dette tar den altså igjen på større lengde.

Den Sri Lanka-byggete båten veier 1100 kilo og har tre soveplasser i kabinen og sitteplass for sju. Introduksjonsprisen er under 300.000 kroner med Suzukis 70-hester, da inkludert dobbelt hydraulisk styring og to førerstoler. Med denne maskinen skal modellen ha en maksfart på vel 27 knop, og økes motorstørrelsen til 115 hester er 35-40 knop innen rekkevidde.

Viksund V-700 får norgespremière på messen «Båter til Sjøs» i Bergen i slutten av september.

Alle foto: Viksund Smallboats.