s52_1.tif

Uttern blir polsk

Nå er det klart at Uttern opphører som et svenskprodusert båtmerke. Flyttingen til Polen er i full gang.

Publisert Sist oppdatert

De siste ukene har Uttern-eier Brunswick flyttet støpeformer og produksjonsutstyr fra Skelleftehamn til en av konsernets polske fabrikker.

Nøyaktig hvilken fabrikk som heretter skal bygge det tradisjonsrike svenske merket er ennå ikke offentliggjort, men følge IBI News vil produksjonen fortsette ved et anlegg som også bygger Utterns «konsernsøstermerker» Quicksilver og Sea Ray. I så fall dreier det seg trolig om Delphia Yachts i Olecko eller Brunswicks fabrikk i byen Augustow, noen mil unna.

Uttern Båtar AB ble grunnlagt av brødrene Sandström i 1964. Produksjonen var først lokalisert i Norrlångträsk og flyttet til den moderne Skelleftehamn-fabrikken så sent som i år 2000.

Uttern var i glansdagene en av Europas største båtbyggere, og vel 100.000 Uttern-båter er bygget siden starten for 45 år siden.

Konsernet ble kjøpt opp av Brunswick i oktober 1996, og har de siste årene fokusert på å produsere daycruisere, landstedbåter skjærgårdsjeeper og mindre kabinbåter.

Hovedbildet: Også populære Uttern C66 (bildet) blir nå polsk, i likhet med søstermodellen D66, som Båtliv i fjor kåret til den beste daycruiseren i sin klasse. FOTO: Uttern.se