Koblinger av Gobius 4.
Dette instumentet kobles til giverene for trinnvis avlesning, men systemet kan også benyttes med mange eksisterende tankmålere.

Fiks tankmåleren uten demontering eller boring

Når tankmåleren flagrer eller faller ut er det ofte bare snakk en irret kobling - selv om det kan være vrient nok å få fikset. Men innimellom svikter giveren i tanken. Det kan bety trøbbel.

Publisert Sist oppdatert

På mange båter er det er mareritt å skifte flottørene, kanskje må deler av innredningen demonteres og i verste fall må det sages hull i skott for å komme til. Det kan lense lommeboken for mange, mange tusenlapper.

Svenske Gobius kan kanskje løse problemet med sin nye Gobius 4-serie, som takler tanker for vann, diesel og bensin. I tillegg til dette selger firmaet som tidligere en septik-variant av Gobius.

Istedet for å basere målingen på en tradisjonell flottør inne i tanken benytter Gobius lydimpulser for å måle væsker i lukkete tanker - og giverene limes utenpå tankens sidevegger med selvklebende tape eller to-komponentlim.

Gobius-modellene kan benyttes på tanker av plast, glassfiber, aluminium, stål og ruskfritt stål, og tankens utforming betyr ingen ting for målingene. Giverne kalibreres automatisk og en typisk installasjon kan ta en halvtime, men forutsetningen er altså at det er mulig å komme til tankenes sidevegger.

Det følger med et lysdiodeinstrument for avlesning i Gobius 4-pakken, men giverene kan også kobles til instrumenter fra Wema, VDO, Teleflex, Faria og Phillippi, samt en rekke andre analoge instrumenter. Men brukerene må være oppmerksom på at siden Gobuis baserer seg på målinger av tanken på tre steder, vil også analoge instrumenter gå i «trinn».

Giveren støtter i tillegg NMEA 2000, og trekker mindre enn 40 mA under drift.

Prisene i Norge starter på vel 2500 kroner, og importør Cipax opplyser at forretninger som fører produkter fra Watski-kjeden skal selge det nye Gobius 4.