Porsche med nytt "romskip"
Salongen akter i yachten.
Dette er et bad!
Porsche med nytt "romskip"
Porsche med nytt "romskip"
Porsche med nytt "romskip"
Storsalongen
Porsche med nytt "romskip"
Her har du full kontroll.
Moderne linjer.
Dette er et bad!
Planløsningen.

Porsche med nytt "romskip"

Denne Porschen skiller seg ut i mengden, med katamaranskrog og 9200 hestekrefter.

Publisert Sist oppdatert

» Se vår bildespesial!

Yachten setter kursen mot Sverige for ferdiggjøring.  Det var Royal Falcon Fleet i Signapore som fikk bestillingen fra en kunde. Verftet henvendte seg til Porsche Design i Østerike for å finne en løsning på kundens krav. Kunden ønsket et flytende romskip og Porsche Design tok ansvaret for stylingen. Utseendet er blitt veldig spesielt, både eksteriørmessig og interiørmessig. Forståelig nok er det blitt svært moderne linjer, uten at det blir science fiction-klisje.

Mange hester under panseret

Det er ikke mangel på toppfart når den kaster loss fra Singapore og setter kursen mot Kockusms Sverige. Med to 16-sylindrede turbodieselmotorer yter den til sammen 9200 hestekrefter som skal gi 135-foteren en toppfart på 35 knop!

God plass

Med katamaranskrog og en bredde på hele 12,5 meter får båten god plassutnyttelse. Hvem kjøperen er og hva yachten koster er foreløpig ukjent, men han skal utvilsomt ha med mange om bord. Yachten har soveplass for ti personer. Det totale boarealet er på nesten et halvt mål! Den utvendige plassen er på 200 kvadratmeter, så det blir nok av boltreplass.

På arkitekttegningene ser vi en uvanlig lang sofa, stort salongbord og gigantiske flatskjermer. Utformingen er litt futurisk og kunne blitt brukt som kulisser i en science fiction-film. Selv badet er ikke spart for science fiction-detaljer, med runde, romskiplignende detaljer som gjør at man nesten kan vente å se Darth Vader bak dusjkabinettet.

Full kontroll

Noe av det råeste er likevel brua. Er man skipper og har et snev av interesse for romfartøy må dette være en drømmejobb. Hvor er bryteren for å bryte lysets hastighet? Her er det plass for to, og etter hva vi kan se på tegningene er stolene utstyrt med joystick i armlenet. Men dette er jo en Porsche-yacht. Så i tillegg er det selvfølgelig skikkelige girspaker og et ratt som hadde gått rett inn i Porschen. Tenk å stå på brua med et sportsratt i 35 knop, med full kontroll over to skrog på 135 fot.