Politiet vil ha båtregister

Mange av båtene i båthavner er ikke registrerte, noe som skaper problemer for politiet, forteller politiførstebetjent Frank Opdahl til amta.no

Publisert Sist oppdatert

Mange båteiere lar være å registrere båtene sine. Det skaper problemer, ikke minst for politiet.

Politiførstebetjent Frank Opdahl ved Frogn lensmannskontor forteller til Akershus Amtstidende at behovet for et småbåtregister er stort.

- Bileiere må registrere bilen sin. En slik regel burde også gjelde båteiere. I dag er det frivillig om man vil registrere båten sin eller ikke. Det skaper problemer, sier Opdahl.

Frogn-politiet har ansvaret for politibåten, og ikke sjelden kommer det over båter som enten er stjålet, eller har slitt seg.

- Finner vi en båt som ligger i fjæresteinene, eller på en eller annen måte er fortøyd i en båthavn uten registreringsnummer, er det nesten umulig å spore opp eieren. Vi vet også at enkelte båter blir smuglet over grensen, og disse registreres sjelden, sier Opdahl, som i forbifarten nevner en seilbåt som nylig dukket opp i Drøbaksundet. En seilbåt uten registreringsnummer.

- Når politiet, eller andre, må ut å ta seg av disse båtene, koster det selvsagt penger. Når vi ikke finner eierne, blir det selvsagt umulig å sende regningen til noen bestemt adresse, sier Opdahl.

Frank Opdahl vil ikke kategorisere hvilke type båter som oftest kjøres rundt på fjorden uregistrert.

- Men skjærgårdsjeeper er blant de båtene vi kan trekke fram. Mange av disse er ikke registrerte, sier Opdahl.