Himmelblått, her skal man sove godt.
Himmelske detajer.
Heaven 40 interiør
Heaven cant wait når man er på båtmesse.
Heaven 40. RIB med bomuligheter.
Velkommen om bord frue. Her det plass nok.
RIB med teltovernatting på foreekket
Say no more1
Nytt og gammelt, fart og stil, forenes i Italia.
Red Hot Chillipepper.
Nå også for handikappede eller som redningsbåt.
Ikke Alt er lijke pent, men stort....
Gummi for liten og stor

Gummi for liten og stor

– Der kommer han i verdens største dong. Uttrykkene er like mange som det finnes båter i denne klassen. En ting er uansett sikkert, italienerne kan RIB.

Publisert Sist oppdatert

Det skal være gummi nå. I alle størrelser og med flere farger og smaker enn du kan forestille deg. Red Hot Chillipepper, Opera, Heaven, Joker – sånn kan vi holde på til krampa tar oss. RIB er hellig i Sør-Europa.

RIB har fortsatt et dårlig rykte for nordmenn. For resten av Europa er denne båttypen forbundet med noe av det sikreste som finnes på sjøen. Utviklet av engelskmennene i seksti-årene, men så absolutt forfinet av italienerne gjennom det siste tiåret. Velger man å se på Genova som et moteshow, er det klart at trenden styrer sakte men sikkert mot flere utgaver av RIB enn mange andre båttyper.

I Genova har man i år brukt nesten en hel hall på mindre RIB-båter (størrelsen 8- til 40 fot. Red.anm.). Ute er det satt av et helt havnebasseng til de større «gummibåtene», og da snakker vi fra 40 fot og oppover til 70-80 fot.

Her skulle Askeladden ha vært! Eller ville de kanskje falt helt igjennom? Vi så heller ikke Fabio Buzzi med sine giganter av noen fartsmaskiner. Vi unnskylder derfor det ferske Askeladden-prosjektet.