– Kvinnefiendtlig bransje

En kvinnelig båtkjøper opplevde at selgere på Båter i Sjøen ga blaffen. Nå  oppfordrer Norboat medlemmene til å behandle kundene med  respekt.

Publisert Sist oppdatert

Hva mener du, er bransjen kvinnefiendtlig?

Båter i Sjøen med 15.832 besøkende burde være en god anledning til å selge båter. En kvinnelig publikummer opplevde derimot ikke noen stor iver fra selgere da hun skulle finne seg en ny båt til rundt en halv million.

– Ved en rekke av båtene ga selgerne totalt blaffen i meg og min venninne, skriver kvinnen i en mail til Norboat, som beskriver behandlingen fra selgerne som kvinnefiendtlig.

I et nyhetsbrev til medlemmene i bransjeorganisasjonen legger Norboat ved e-posten fra kvinnen (Norboat her fjernet navnene til forhandlerne):

«Som jeg nevnte på messebåten i går, opplevde jeg mange av selgerne på messen som svært uinteresserte i å selge båt. For meg kan det virke som de enten var lei av å selge, eller at de rett og slett ikke tar kvinne-lige båteiere på alvor.

Ved en rekke av båtene ga selgerne totalt blaffen i meg og min venninne. Spesielt tydelig var dette hos [fjernet av NORBOAT], der jeg etter å ha vært om bord i en båt som så ut til å passe mine spesifikasjoner, selv måtte ta initi-ativet til å få brosjyre. Da jeg henvendte meg til de TRE selgerne som sto og pratet sammen og spurte om en brosjyre, fikk jeg den stappet i hånden. Sel-gerne snudde seg umiddelbart vekk og gjorde ingen forsøk på å innlede en samtale med meg. De virket totalt uinteressert i et jeg faktisk var en potensiell kunde. Jeg opplever det som svært arrogant all den tid jeg serøst vurderer å bytte ut min nåværende båt og ser på båter opp til 500.000 kroner.

Videre hadde jeg noe av den samme opplevelse hos [fjernet av NORBOAT]. Jeg vet fra tidligere at [fjernet av NORBOAT] produserer vakre båter med flotte detaljer. I stedet for å gjøre båtene tilgjengelig opplevde jeg i går at den ene selgeren la seg til rette akter på båten slik at han i praksis hindret adgang for potensielle kjøpere. Den fremsto som en svært besynderlig adferd, og jeg valgte derfor i drop-pe å presse meg forbi denne mannen.

Dette er bare to konkrete eksempler på hvordan vi ble tatt i mot i år. Jeg vil gjerne tilføre at jeg ikke på noen måte var overrasket over den ”kvinnefiendtlige” holdningen. Dette er et gjentagende problem. Jeg har vært på messen tre år på rad, og opplever hver gang at jeg må kjempe for å bli tatt på alvor. Det burde ikke være nødvendig.»

Etter Sjøen for Alle i Lillestrøm skrev Båtliv om en uavhengig undersøkelse av Raad Gruppen som etter messen stile spørsmål ved bransjens interesse for å selge båter. Les saken her.

Er bransjen kvinnefiendtlig? Del dine meninger og erfaringer med Båtlivs lesere i kommentarfeltet under.