OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Windy er pådriver for norsk stand

Båtbransjen satser ute

Med offentlige støtte går norske produsenter nå sammen om å stille ut båter og utstyr på internasjonale messer. 

Publisert Sist oppdatert

Store bildet: Marex var blant norske utstillere på ‹Boot› i Düsseldorf i 2009

Det blir en norsk paviljong på Europas største båtutstilling ‹Boot› i Düsseldorf i januar neste år. Administrerende direktør Erlend Prytz i Norboat sier at det dreier seg om åtte utstiller med til sammen 12-15 båter.

 

–   Deltagerlisten er ikke klar ennå, men Windy har vært blant pådriverne til en slik paviljong, og det er veldig moro at vi nå får til dette, sier Prytz til Båtliv. Han mener ‹Boot› i Düsseldorf er en av de viktigste messene for norsk båtbransje, siden den store messen dekker Frankrike og Be-ne-lux-landene i tillegg til hele det tysktalende Europa.

 

Mets

Også på utstyrsmessen Mets senere i år blir det en norsk paviljong, der Engbo, Ertec, Kebony, Ladac, Byggstrøm, NorSap, Provinor, Regatatta, Retronic og Ørsta Marine Systems blir å finne.

 

Bakgrunnen for de norske eksportfremstøtene er blant annet finansiering fra Innovasjon Norge. Gjennom prosjektet ‹Arena Fritidsbåt› har norske båtbyggere gått sammen om å utvikle kompetanse og innovasjon. Samordnet markedsføring på eksportmarkedene er også en del av prosjektet, som skal styrke norsk båtbransje.