Ny lavutslippspumpe godkjent i USA

Ny lavutslippspumpe godkjent i USA

Smådetaljene teller også. Amerikanske miljømyndigheter innfører langt strengere regler for hvor mye avdamping som tillates fra bensintilførselen på utenbordsmotorer.

Publisert Sist oppdatert

Dermed må produsentene pent finne nye, tettere materialer enn det som har vært brukt så langt.

Utstyrsleverandøren BlueSkies International har tatt utfordringen, og lanserte i sommer en ny type håndpumpe som både tilfredsstiller utslippsreglene og som skal være mer effektiv og lettere i bruk enn tradisjonelle gummiblærer.

Prisbelønnet

Utslippet av hydrokarboner fra P3-pumpen er bare en femtedel av den tillatte avdampingen etter de nye, strenge reglene, og oppfinnelsen ble prisbelønnet av bransjeorganisasjonen NMMA som det mest innovative produktet i sin klasse på sommerens MAATS-messe (Marine Aftermarket Accessories Trade Show) i Florida. Nå er P3 også godkjent av amerikanske miljømyndigheter.

9 millioner liter årlig!

Men kan det bety noe som helst i den store sammenhengen at det damper noen milliliter bensin fra en bensinpumpe? Ja, mener - ikke overraskende - BlueSky, som har regnet ut at om alle USAs påhengsmotoreiere tar i bruk P3, vil utslippene av bensin til luft reduseres med 9.2 millioner liter årlig!

Den nye pumpen legges først ut for salg i november og prisen er ennå ikke kjent.

Foto: www.bluskies.us