Motbakke i Rørvik

Motbakke i Rørvik

Båtprodusenten Hansvik varsler permitteringer og vil leie ut en del av de 24 ansatte til andre bedrifter i regionen. Parallelt jobber styret med en finansiell redningsplan.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge Namdalsavisa skal båtfabrikken fra neste uke redusere produksjonen for et tidsrom på seks til ti uker. Det er i denne perioden fabrikken ønsker å «leie ut» ansatte til andre bedrifter i nærområdet:

- Det vil være klart gunstig for oss og nyttig for andre virksomheter. Samtidig er det positivt for bedriften at tilgangen på reparasjoner og andre oppdrag er god, slik at omfanget av varslede permitteringer ikke blir fullt så stort, sier daglig leder Roger Hansvik.

Som så mange andre båtbyggere i inn- og utland sliter tradisjonelle Hanvik med labert salg og store varelagre. 2009 ser i tillegg ut til å ende dårligere enn hva fabrikken hadde satt som mål, tross for offensiv satsing på nye, godt mottatte modeller siden et nytt driftsselskapet ble opprettet i mai 2008. Men - dette var før bråstoppen kom i fjor høst.

Namdalsavisa hevder at fabrikkens omsetning på knappe sju millioner kroner har gitt et underskudd på 3,6 millioner kroner, i skarp kontrast til perioden 2004 til 2007 da Hansvik omsatte for vel 30 millioner årlig.

Nå er utviklingen av flere nye modeller satt på vent, mens eiere, ledelse, Innovasjon Norge og bankforbindelsene jobber med en plan som skal sikre driften: - Det er en stor utfordring som vi ikke er i helt i mål med. Men det ser ut til å vi skal lykkes med nødvendige løsninger, understreker styreleder Are Brekk.

Også daglig leder Roger Hansvik er betinget optimist for kommende sesong: - Tilbakemeldingene fra forhandlernettet gir grunn til forventninger. De nye modellene i 630-serien (bildet) blir godt mottatt, og i løpet av året skal vi også ha den nye modellen 550 Fisker klar, sier han til lokalavisen.