Gamle båter blir som nye

Gamle båter blir som nye

 Finanskrisen har rammet båtprodusentene hardt i USA også. En av de største – Hatteras, satser nå på rehabilitering av eldre Hatterasbåter.

Publisert Sist oppdatert

'

Mange båteiere utsetter nå kjøpet av nye båt og velger i stedet å beholde sin kjære, gamle båt. Da er det fristende å gi den gamle en liten ansiktsløfting, investere i litt nytt utstyr, bytte ut dårlig elektrisk anlegg og kanskje spandere lakkering av skrog og overbygg.

Rehabilitering av eldre båter er blitt en stor industri i mange land. Flere svenske verft, som ikke lenger bygger nye båter, har i dag hendene fulle med å pusse opp og fornye sine gamle båter fra 20 – 40 år siden. Med dagens finanskrise og sviktende nybåtsalg, har det store Hatteras-verftet i USA funnet samme smarte løsning. Nå kommer de gamle båtene tilbake til verftet der de ble bygget for noen tiår siden, bytter ut gammelt og slitt utstyr, og kommer ut igjen like gode som de var da de forlot verftet første gang.

Ideen burde være like god for mange av de kjente norske båtprodusentene. Også andre, mindre verft som har problemer med salget, burde kunne spesialisere seg på en av de båttypene som ikke lenger har noen produsent i dag. Det er tusener av gamle Fjord, Draco og Herwabåter som med litt fornyelse kan gi mye båtglede for en billig penge! Med dagens rimelige bruktpriser vil det trolig være god butikk å kjøpe eldre båter av disse kjente merkene, -  pusse dem opp og selge dem med god fortjeneste når markedet igjen tar seg opp.