Bli med om bord i gigant-yacht med norsk skrog

Med skrogform utviklet i Norge for offshoreindustrien skal Wally lage en luksusbåt helt utenom det vanlige. Se produsentens animasjon fra den utrolige båten.

Publisert Sist oppdatert

Båtliv har tidligere skrevet om prosjektet til Wally som har slått seg sammen med det franske motehuset Hermès og skapt WHY (Wally Hermès Yachts). Samarbeidet har vært siden 2008, og begge har som formål å redefinere motoryachting.

Få de siste båtnyhetene på e-post hver fredag. Meld deg på Båtlivs nyhetsbrev

Yachten med norskutviklet skrog vil bli vist ved Aconaverftet på Italias Adriaterhavskyst. Båten har en lengde på 190 fot og utmerker seg med en bredde på uvanlige 125 fot.

Selve boarealet blir på rundt 3400 kvadratmeter, fordelt på tre etasjer. Båten bærer preg av store vindusflater som slipper inn mye lys. Er det ikke nok kan man gå ut på et av båtensenorme terrasser, men i denne båten blir alt stort, også innvending. I tillegg til en stor spisestue og kino får båten spa, et 25 meter langt svømmebasseng og 36 meter sandstrand på dekk.

Båten er også godt som mulig et miljøvennlig prosjekt, med dieselelektriske motorer som henter kraft fra et solcellepanel på nesten et mål. Dette skal spare opptil 200 tonn diesel per år, om vi sammenligner med yachter i samme størrelse.

Men flyter denne herligheten? Og blir det realisert? Skrogets sjødyktighet er testet i Sverige. Og i september ble en fullskalamodell av skroget presentert ved det italienske verftet.

SE FILM:

Bli med om bord i gigant-yacht med norsk skrog
Bli med om bord i gigant-yacht med norsk skrog