Atlantis er blant båtene Italmarin selger
Italmarin øker salget

Doblet båtsalget i fjor

Italmarin i Drammen hadde rekordsalg i 2008 og halte i land et positivt resultat.

Publisert Sist oppdatert

Italmarin i Drammen importerer italienske luksusbåter som Atlantis, Azimut, Starfisher og Cantieri di Sarnico. Da krisen rammet båtbransjen i 2008 bestemte Drammensfirmaet seg for å satse på både nye og brukte båter.

Italmarin omgjorde en tidligere lagerhall på 3000 kvadratmeter til landets største permanente storbåtutstilling.  Her selger Italmarin nå både nye og brukte båter på vegne av sine kunder.

Etter flere år med beskjeden omsetning og nullresultat fikk Italmarin i 2008 et kraftig oppsving i salget, som endte på 53,3 millioner kroner. Driftsresultatet havnet på 1,1 millioner kroner. Ifølge Petter Nystrøm går det bra også dette året.

Italmarin-sjefen observerte at kundene i luksusbåtmarkedet ikke ble blakke etter finanskrisen, men heller satt på gjerdet og avventet situasjonen. Nå ser det ut til at kjøpslysten tar seg opp.

- Salget har vært veldig bra den siste måneden. Det blir enda bedre i år enn ifjor. Det ligger store muligheter i det nye konseptet, sier han til Dagens Næringsliv.