Bavaria med to nominasjoner til årets båt i Europa

Flere amerikanere enn forventet er inne på listen. Ikke like overraskende er det at både Bavarias nye 28 fot sport, og Bavaria 46 Deep Blue er på listen i hver sin klasse.

Publisert Sist oppdatert

Listen over båter til årets båt i Europa er nå offisiell. Etter et par år med mange norske toppnominerte båter, klarte ingen å komme opp i år. Dette betyr ikke at norsk båtbransje ikke har vært kreative i året som har gått, men at også mange andre har utnyttet krisen til å tenke nytt. Her ligger det en utfordring mot neste års kåring. I så måte blir det spennede å se satsingen til NORBOAT i Düsseldorf. Det er viktigere enn noen gang for norsk båtindustri å vise både bredde og muskler.

Ser vi på listen får nå Bavaria uttelling for sin massive nysatsing på sine ”BMW-modeller”. 28 sport har gått som en ild gjennom markedet siden lanseringen i september. 46 Deep Blue har markert seg sterkt med både ekstremt design og pris. Og at de faktisk begge presterer også på sjøen. Er det noen om ingen som virkelig har gjennomgått et kriseår i fjor og i år så er det Bavaria. Likevel klarer de altså å komme opp med flere helt nye båter.

Få de siste båtnyhetene på e-post hver fredag. Meld deg på Båtlivs nyhetsbrev

En annen spennende nyhet er Greenline 33 Hybrid som først ble lansert som en skallutgave på Düsseldorf. Den er nominert i klassen for årets innovative nyhet sammen med Østerriske Frauscher Riviera 600 brenselcellebåt, og  Lowrance sitt nye og enklere integrerte radar/plottersystem HDS 10, som bruker mindre sendeeffekt.

I klassen for motorbåter over 50 fot, går det mange rykter om at Jeanneau Prestige 60 er en het kandidat blant klassens fem nominerte.

Det endelige resultatet blir ikke klart før i desember, og selve offentliggjøringen skjer først på Düsseldorfmessen i januar.

Max. 30 ft:

Bavaria 28 Sport

Boesch 970 St. Tropez

Frauscher 717 GT

Sea Ray Pachanga 22

Sessa Key Largo 27

Max. 40 ft:

Boston Whaler 370 Outrage

Gagliotta Lobster 35

Nord West 370 Sport

Sea Ray 305 Sundancer

Sessa C38

Max. 50 ft:

Absolute 42

Bavaria Deep Blue 46

Rio 46 Art

Sealine F46

Sessa C43

Over 50 ft:

Absolute 64

Fairline Squadron 65

Itama Sixty

Jeanneau Prestige 60

Sessa C68

Displacement:

Boarncruiser 50 Retro Line

Carianda 62

Linssen 29.9 Nordic Eidtion

Linssen 45.9 AC

Selene 59

Innovation Award:

Frauscher 600 Riviera hydrogen-fuelcell

Greenline 33 Hybrid