Europas minste bobåt?
Europas minste bobåt?
Europas minste bobåt?
Europas minste bobåt?
Europas minste bobåt?
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Europas minste bobåt?

Det polske verftet Interster vinner garantert ikke prisen for messas vakreste båt med lille Kania. Men de kan godt få prisen for Europas minste bobåt. At den er kjempebillig gjør jo saken bare mer interessant.

Publisert Sist oppdatert

Det slår oss når vi går rundt på tysklands nest største båtutstilling Hanseboot i Hamburg, at tyskerne liker små og billige båter. Dette har sikkert noe med at mye av båtlivet i det store landet foregår på mindre innsjøer og langs de mange elvene. Den mest moderne båten i flåten er en bowrider på 4,70 meter. Vi falt også litt for HT klassikeren Rybitwa, som kan sammenlignes med gamle Fjordling. Sjekk bildene, her er det 70-tallspatina for alle pengene. Alt dette er båter som koster under 4500 Euro inklusive moms. Noe å tenke på for den som har gapt kjeven ut av ledd under finanskrisen?

Få de siste båtnyhetene på e-post hver fredag. Meld deg på Båtlivs nyhetsbrev

Kania er produsert i nærheten av Gdansk, og som kjent ligger båtprodusentene tett som froskeegg i dammen i Polen. Interster har spesialisert seg på mindre båter og kanoer og kayaker. De vinner som sagt ingen designpris for sine produkter for i brosjyren ser det ut som all utvikling på det området stoppet omtrent når Lech Walesa ble bært ut portene på sine verftskollegers skuldre i den berømte sjøfartsbyen.

Interster eksporterer 85 prosent av det de produserer, og mesteparten går til Holland, Tyskland og Danmark.

Er man likevel opptatt av funksjonalitet, håndverk og pris fremfor utseende og status, kan vi godt se for oss et greit båtliv i denne miniskuta. For finishen på denne båten var glimrende. Vi anbefaler på dets sterkeste at bare en om gangen reiser seg når man bytter plass. Fribordhøyden var ikke stor, men hva kan man regne med for under 30 000 kroner.

Du kan se mer på: http://www.interster.com.pl/

Spesifikasjoner:

Lengde: 420 cm

Bredde: 180 cm

Vekt: 246 kilo

Motorstørrelse: 30 hk

Godkjent for: 4

Pris: 3200 Euro inkl tysk moms