Solgte tre båter til dommerne i realityshow

Han presenterte båtprosjektet sitt på en TV-serie om gründersatsing i Sverige (Skapern). Han fikk ingen investorer til prosjektet, men tre av dommerne bestilte hver sin båt.

Publisert Sist oppdatert

Virksomhet har hatt en fantastisk start. Selv om ingen av "Investorene" valgte å investere i selskapet, valgte tre av dem - den berømte båtmannen Mats Gabrielsson, Richard Bagé og Sven Hagström – å likevel kjøpe hver sin Golden-Cut 28 W som dermed ble utgangspunktet for Golden Cut-Yachts.

Golden Cut-Yachts verftet er nabo med Windy svenske verftet i Västervik. Gjennom god logistikk og en partner i Tyrkia som produserer tredetaljer til båtene, kunne verftet raskt sette i gang med produksjonen.

-Det har vært veldig tøft å få alt på plass med så korte tidsrammer. Men det harde arbeidet har gitt resultater og nå alt er på plass. Vi har hatt overveldende positive

tilbakemeldingene fra de første kundene. Nå har vi muligheten til å ta neste steg som betyr å rendyrke konseptet i enda større grad, sier gründer og ideskaper Richard Granberg.

Den første modellen Golden-Cut 28 W har et kombinert treskrog med plastskrog under vannlinjen. Den ferskeste modellen Golden-Cut 28 G (G står for Glass Reinforced Plastic) blir lansert i løpet av vinteren og har plastskrog med dollbord og overbygg av teak og mahogny. Det vil være utstyrt med Volvo-Penta motorer fra D3-serien, og som også omfatter den nye og større D3 med 220 hestekrefter og full EVC.

Golden Cut Yachts har allerede fått sin første forhandler, og Richard Granberg har stor tro på sine retrobåter.

Båtene hadde sin verdenslansering under Scandinavian Boat Show som nå pågår i Stockholm.

Prisen for Golden Cut-G med 200 hk D3 er 1 795 000 SEK (inkl. 25% moms).