Wallydesigner vil ha Kebony

Årets METS ble en suksess for norske Kebony. Blant de som har fattet interesse for teakalternativet er Adriana Monk som har designet Wally og Rolls Royce.

Publisert Sist oppdatert

Skiensbedriften Kebony lager et alternativ til Teak, et mer miljøvennlig alternativ som ikke har noe med regnskog å gjøre.

Hadde de vært på METS for kanskje bare ti år siden ville det trolig vært et lite skulderløft og ingen hadde interessert seg for dette alternativet. Nå er tiden inne. Miljø blir mer inn i båtbransjen. Blant dem som har vært innom og vurdert treverket fra Skien er Adriana Monk, designer for blant annet Rolls Royce og Wally.

– Dette har gått over all forventning og vært en utrolig effektiv møteplass, sier Jan Terje Nielsen i Kebony (bildet over), med et stort smil over bordet av Kebony.

– Vi har fått mange seriøse interesser. Adrina Monk falt for Kebony som et reelt alternativ til teak, sier Nielsen.

– Bedre enn teak

Han påpeker at Kebonyalternativet til og med overgår teak når det gjelder de fleste tekniske egenskaper.

– Det hjelper ikke at det bare er et mer miljøvennlig alternativ. Kebony er blant annet mer slitesterkt og hardere, sier Nielsen. På Mets traff Båtliv på teknisk sjef Kai Hovde i Windy som har hatt Kebony på sin Windy i to år.

– Og jeg er veldig fornøyd, påpeker han. Han har ikke noe problem med å utruste kommende båter fra Windy med Kebony. Etter hva Båtliv erfarer blir Windys kommende, men foreløpig ukjente båt, med Kebony i stedet for teak.

Over all forventning

I fjor var norske Kebony på METS i Amsterdam for å vurdere om det var verdt å markedsføre seg der.

– Dette var over all forventing, sier Jan Terje Nielsen når han pakker sammen etter årets messe.

Nærmere 20.000 besøker METS i Amsterdam hvert år, der mer enn tusen utstillere viser sine produkter. Noe av det som gjør METS spesielt er at de aller fleste som besøker messa er der fordi de lever av båtlivet. De aller fleste er på utkikk etter deler de kan bruke i båtpoduksjonen.