Raymarine kan kollapse

Raymarine kan kollapse

Raymarines problemer ser bare ut til å vokse. Etter at selskapet gjorde det kjent at de ikke lenger kan betjene gjelden sin, falt verdien på aksjene dramatisk i dag.

Publisert Sist oppdatert

Verdien på Raymarineaksjen droppet i går til det laveste noensinne. Den ble omsatt for 7,5 pence, og selskapet hadde en gjeld på 800 millioner ved utgangen av okotber.

Aksjemeglere som har fulgt aksjen i Raymarine nøye de siste månedene,uttaler at de ikke lenger har tiltro til  selskapet. Salgssvikt på 23 prosent så langt i år, i tillegg til at forsøket på salg ikke har ført frem, gjør at enkelte mener Raymarine nå står foran en kollaps, skriver International Boat Industry.

Raymarine hadde før finanskrisen utviklet seg til å bli en markedsleder innen produksjon og leveranse av navigasjonssystemer til fritidsbåter. I vår håpet de på at Garmin skulle komme inn å ta over for å sikre verdiskapingen i selskapet. En handel som igjen kunne styrket aksjene i Raymarine. Dette lyktes de ikke med. Nå står de derfor overfor en krise, som mange meglerhus mener kan få elektronikkgiganten til å kollapse.