Selger flere kartplottere

Raymarine sliter internasjonalt, men i Norge går det bedre, og Belamarin har i år økning i salget av kartplottere via forhandlere.

Publisert Sist oppdatert

Belamarin, den norske importøren av båtelektronikk fra Raymarine, merker ikke så mye til nedgangen i båtbransjen som importører i mange andre europeiske land. Ifølge daglig leder Hans-Christian Grande er nedgangen i salget her i landet på 17-18 prosent fra i fjor.

–    Vi har hitil i år passert 50 millioner kroner i omsetning, og får et positivt driftsresultat, sier han til Seilas.  Offentlige regnskapsopplysninger viser at Belamarin i 2008 omsatte for 63 millioner kroner og i toppåret 2007 for hele 76 millioner kroner.

Plottere

–    I år er det etterspørselen fra båtprodusentene som har sviktet. Salget via forhandlere har faktisk økt i år, sier Grande. Han bekrefter dermed den gamle påstanden om at båtfolk gjerne kjøper utstyr i lavkonjunkturer.

–    Kartplottere er populære. Vi har solgt mye av både A-serien og C-serien i år, sier Grande til Seilas. Han er ikke glad for oppslagene i norsk og internasjonal båtpresse den siste tiden om finansieringsproblemene til Raymarine.

–    Det er ingen fare for at Raymarine skal kollapse. Bankene har kontrollen, og finansiering for videre drift er i orden, sier Grande.

Sverige

Grande sier at han har et godt og nært samarbeidsforhold med ledelsen i Raymarine. Norske Belamarin har fra 1. September i år overtatt det svenske importselskapet, Belamarin AB, som holder til i Göteborg med seks medarbeidere.

–    Det svenske markedet er på størrelse med det norske markedet. I Sverige er det mest seilbåter, mens det i Norge er mest motorbåter. Slik utfyller de to landene hverandre, og vi styrker vår samlede kompetanse, sier Grande, som er oppgitt over det norske postverket.

–    Det koster oss mindre å sende en pakke på 35 kilo til Stockholm enn en pakke på fem kilo til Bergen, sier han.