Søk i arkivet

Skrog for elektrisk motor

Fransk designer har utviklet et skrog med minimal motstand. Båten går i 17 knop. Se film.

Se film!

E3h er et fransk selskap som utvikler og produserer avanserte systemer for skip. De ser på mulighetene for å redusere miljøpåvirkningene fra båt og skipsfart.
     Selskapet har utviklet en syv meter lang trimaran sammen med designeren Tanguy Le Bihan. Båten har et meget smalt senterskrog med to små støtteskrog bak. Det skal gi minimal vannmotstand, men også god stabilitet. Båten har også et avansert overvåkningssystem som gir informasjon om rekkevidde og strømforbruk.

Avansert teknologi
Båten er vakuumstøpt med karbon, glassfiber og epoxy. Båten har en elektrisk motor i hvert skrog. Energien kommer fra fire Litium-ion batterier på 30 kg hver. Disse ligger i hovedskroget. 70 prosent av batteriet kan lades opp på en time, og selvutladingen er lav. Kapasiteten på batteriene er ikke oppgitt.

God rekkevidde
Båten skal ha en rekkevidde mellom 50 til 100 miles, som mest sannsynlig er nautisek mil, noe som betyr at man kan kjøre fra Oslo til Færder og tilbake uten å lade? Rekkevidden er avhengig av farten. Båten går maksimalt i 17 knop.

Vises nå

Båten er en av nyhetene under utstillingen i Paris som åpnet i helgen. Båten vil bli avduket 9. desember. Båten som vises i Paris vil se litt annerledes ut enn prototypen.

Du finner nettsiden til produsenten her.


 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen