Små-spacet polakk

Galeon har fått et nytt flaggskip på nesten 70 fot. Se bilder og film av en yacht som blander romfart og rånerstil.

Publisert Sist oppdatert

Båtliv skrev allerede i juni om Galeons nye flaggskip. Galeon 700 Raptor ble bygd midt i finanskrisen, men av båtets utseende er det lite som minner om krise. Innvendig fremstår den som innovativ, med løsninger som nesten kan få en følelse av å være i et romskip, eller i et topp moderne fly.

Tåler Wunderbaum

Salongen har en åpen løsning med  en enorm sofagruppe, bardisk og førerplassen foran. Ser vi på førerplassen, kan vi vel nesten kalle det rånete. En wunderbaum hengende over dashbordet hadde neppe skilt seg særlig ut. Rundt instrumentpanelet er det belyst med en dyp rødfarge, som går igjen i belysningen til selve instrumentene. Under instrumentene er det plass til to store plottere og fire mindre skjermer.

Hovedkabinen har ikke overraskende god plass, med dobbelkøye i god størrelse. Badet fortsetter samme linje, nesten slik vi kunne tenkt oss at et bad i et romskip på vei mot fremmede destinasjoner ville sett ut.

Utenpå er de alle like

På tegningen så båten enda mer spacet ut, med linjer på taket som produsenten ikke har tatt med i den første båten som er sjøsatt. Litt synd, for utvendig skiller den seg egentlig ikke så mye ut med andre yachter. I denne båten må man nå inviteres inn for å se at den klarer å skille seg ut i mengden.

Se film (teksten fortsetter etter filmen):

Penthouse-leilighet

To MAN diesler på 1500 hk hver skal gi båten en estimert toppfart på 36 knop. Manne bak er fortsatt Tony Castro, hans siste båter for Galeon er 640 og 325 Sport. 700 Raptor nærmer seg superyachtsegmentet og blir den mest luksuriøse båten Galeon noen gang har bygget. Det mest fremtredende med den nye båten er at man i stor grad bruker glass over større flater enn man har vært vant til fra andre båter. Dette øker romfølelsen og ikke minst slipper inn mer lys. Produsenten liker selv å sammenligne følelsen med den du får i en åpen loftsleilighet eller Penthouse for den del.

Teknisk data

Lengde: 17,92 meter

Bredde: 5,25 meter

Dyptgående: 1,16 meter

Maks motor: 2x1550 hk

Små-spacet polakk
Små-spacet polakk
Små-spacet polakk
Små-spacet polakk
Små-spacet polakk
Små-spacet polakk
Små-spacet polakk
Små-spacet polakk
Små-spacet polakk
Små-spacet polakk
Små-spacet polakk
Små-spacet polakk