54-foter med tre motorer

Delta 54 IPS lanseres i første halvdel av 2010, og motorinstallasjonen består av tre Volvo Penta IPS 600, som gir et forbruk på 3,5 liter per nautiske mil ved 30 knops fart.

Publisert Sist oppdatert

Det viser den første skrogtesten som nylig er gjennomført.

Svenske Delta Powerboats har fem hurtiggående walkaroundbåter på menyen, og det nye flaggskipet bygges på samme konsept som de andre modellene. Med karbonstøpt skrog og trippel motorinstallasjon vil aktøren rette seg mot allværsbrukere. I følge den norske importøren Karl Martin Hansen i Smart Powerboats har prøvekjøringen av skroget gått over all forventning med et forbruk på 3,5 pr. nm i 30 knop. – Skroget og sjøegenskapene er høyt vektlagt, fortsetter Hansen, som oppnådde en toppfart på 40 knop med 54-foteren.

Rommelig

Salongen preges av mye lys og god utsikt, med lukket skyvedør som er terskelfri, et godt tiltak for rullestolbrukere eller om værforholdene blir krevende. Et brukbart pentry er beliggende nær både salong og uteplass, på samme måte som de andre Deltamodellene, som strekker seg fra 29 til 54 fot. Tre kabiner og to bad finnes om bord, som gjør båten ideel for familier som yrkebrukere.

Har solgt flere

Delta 54 IPS vil få en prislapp på ca. en million euro, som tilsvarer i overkant av 8,6 millioner norske kroner ved dagens valutakurs. Det er allerede før innredningen er ferdig solgt flere båter i hjemlandet Sverige. 2009 har blitt et rekordår for Delta, og i følge den norske importøren utvider fabrikken for ytterligere produksjon. – Delta er i vekst, og markedet vil ha en såpass stor båt, slik at vi får et bredere sortiment. Selve skroget har blitt arbeidet med i flere år, og det er forventet at hele prosessen fra prosjektstart til første prototype vil ta ett og et halvt år, avrunder Hansen.