Bella-sjef: Raimo Sonninen
Windy-sjef: Knut Heiberg Andersen

Bedre båtsalg i 2010

Båtbransjen går bedre tider i møte neste år, mener sjefene. Se 2010-nyheter.

Publisert Sist oppdatert

– Sakte og ruglete vil markedet komme tilbak. Det gjelder også segmentene Windy ligger i. Men det er fortsatt mange båter, ferdig og halvferdig, som skal ut og bort til priser som over tid ikke er lønnsomme. Total rabattering er for høy og prisnivåene er ikke i balanse med kostnadene, sier administrerende direktør Knut Heiberg Andersen i Windy til Båtliv.

 

Eier og leder for finske Bella Boats, Raimo Sonninen, sier til Båtliv at han i januar håper å ha full fart på produksjonen av Bella, Flipper og Aquador, som nesten har stått helt stille det siste året.

 

– Lagrene tømmes nå, og jeg tror etterspørselen etter båter sakte men sikket vil ta seg opp de neste årene, sier Sonninen.

Nye båter

Både Bella og Windy kommer med nye modeller i det nye året. – Vi kommer med tre helt nye modeller i løpet av 2010, sier Heiberg Andersen: Windy T52 som allerede er omtalt i Båtliv – se omtale her, Windy 39 Sport Cruiser ( navn følger snart) og Windy 31 Zonda, som lanseres i november 2010 og blir første modell i en ny Sportserie.

 

Heiberg Andersen kan fortelle at flere modeller er på tegnebrettet eller i en tidlig utviklingsfase. Disse vil komme jevnlig utover 2011 og 2012.

 

Sonninen forteller at han kommer men en helt ny 22-foter, Aquador 22 C, til Sjøen for alle i mars. Båten er omtalt i Båtliv her.  En nye 35-foter fra Aquador vil også være klar i 2010.

Fremtiden

– Vi har også et el-båt prosjekt på gang. I fremtiden vil folk velge mellom enda flere drivstoffalternativer i båter som i biler, og vi får bensin, diesel, hybrid og rene el-båter, sier Sonninen.

 

Heiberg Andersen mener nordiske båtbyggere må omstille seg for å overleve i en tøffere tid. – Antall komponenter per fot må reduseres og moduleres og innrettes til høyere verdiskaping per time, sier han.